Checklist verhuizen

Als men gaat verhuizen is het goed dit aan de energieleverancier door te geven. Het is belangrijk wanneer bekend is dat men gaat verhuizen dit meteen wordt doorgegeven. Het is mogelijk om bij de huidige energieleverancier te blijven na de verhuizing. Er kan ook gekozen worden voor een andere energieleverancier, de kosten per jaar vergelijken is zeker een goede optie, wie weet wat er per jaar nog bespaard kan worden!

Het ligt er aan waar de reis naar toe gaat, maar er kan altijd een andere netbeheerder vastgesteld worden. Deze zijn namelijk regio gebonden. Normaal gesproken heeft een huishouden een energieleverancier voor gas en elektriciteit. Er kan ook gekozen worden voor twee leveranciers, omdat het soms goedkoper kan zijn. Wat moet er gedaan worden voor een verhuizing?

  • Geef op tijd de datum van de verhuizing door, dit kan maximaal drie maanden vooraf aangegeven worden. Hiervan krijgt men een bevestiging per post.
  • De meterstanden doorgeven is van belang voor de eindafrekening, er kan dan worden berekend wat er betaald moet worden. Dit komt dan op de eindafrekening te staan en dan zijn alle kosten afgehandeld. Het is van belang de standen tijdig door te geven, dan kan de eindafrekening ook snel in orde worden gemaakt en heeft men geen achterstallige kosten als men in de nieuwe woning gaat wonen.
  • De eindafrekening van de oude woning controleren is van belang, schrijf de standen op en neem deze mee, maak er desnoods een foto van zodat vast staat wat de tarieven zijn. Het kan zijn dat andere mensen meteen flink veel gaan verbruiken (nieuwe bewoners) dit moet dan niet in rekening worden gebruikt bij de vorige eigenaar, deze fout wordt wel eens gemaakt. Controleer het daarom zodat dit voorkomen kan worden.
  • Een voorschot nota voor de nieuwe woning, hierbij wordt aangegeven welk bedrag er betaald dient te worden als voorschot, omdat de nieuwe energiegegevens vaak nog niet bekend zijn. Het huis waar men nu gaat wonen kan namelijk veel zuiniger zijn dan de vorige woning (overgang enkel naar dubbel glas is bijvoorbeeld erg energiebesparend).
  • Ga jij verhuizen en wil je energie besparen in je nieuwe huis? Bel de Loodgieters uit Alkmaar voor het beste advies!

Binnen acht weken wordt vaak de eindafrekening gegeven van de vorige woning. Dit is verplicht sinds 2005, zodat betalingen snel in orde gemaakt kunnen worden en gezinnen niet te maken krijgen met achterstallige rekeningen. Bron: verhuisdozenstore.nl

Meer energie informatie

Bekijk alle energie informatie »