Energie vergelijken

Energie vergelijken kan in veel gevallen zeker raadzaam zijn om te doen. Zonder dat u het vaak doorheeft, betaalt u teveel voor uw energierekening. Met energie vergelijken is het zeker mogelijk om tot honderden euro's per jaar te besparen. Dit geld houdt u dan over en kunt u gebruiken voor andere dingen. Met energie vergelijken kunt eenvoudig zien hoeveel u zou kunnen besparen. Ook wanneer u tevreden bent met uw huidige energienota, kan het aan te raden zijn om toch te vergelijken.

Energie vergelijken is pas sinds 2004 belangrijk geworden in Nederland. Dit komt omdat u tegenwoordig zelf kunt kiezen van welke energieleverancier u energie wilt afnemen. Bij het vergelijken van energie kunt u energieleveranciers zelf beoordelen op tarieven, voorwaarden en mogelijkheden. Hierbij dient u altijd in uw achterhoofd te houden, dat energieleveranciers rond januari en juli hun tarieven veranderen.

Direct energieprijzen vergelijken

Om het vergelijken van energie makkelijker te maken kunt u hieronder uw huidige gebruiksgegevens invullen en direct zien hoeveel u kunt besparen op uw energiekosten!

Energie vergelijken, waarom zou u dat doen?

Er zijn verschillende redenen om energie te vergelijken. Dit kan bijvoorbeeld wanneer u niet meer tevreden met uw de huidige aanbieder, of juist op zoek bent naar groene stroom. Tijdens het energie vergelijken zult u merken dat alle bedrijven anderen promoties, tarieven en mogelijkheden aanbieden. Wanneer blijkt dat u teveel betaald voor energie, is het verstandig om na het vergelijken direct over te stappen naar een andere energieleverancier. Ook wanneer u tevreden bent met uw huidige energieleverancier, kan het geen kwaad om energie te vergelijken. Zo blijft u op de hoogte van wat er speelt in de markt.

De redenen om over te stappen na het energie vergelijken

Er zijn een aantal goede redenen om uw energie te vergelijken en over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Voorbeelden hier van zijn bijvoorbeeld lagere maandlasten, maar ook een betere service of bereikbaarheid. Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over naar groene stroom en kan dat ook een belangrijke reden zijn om over te stappen. Daarnaast kan een interessante aanbieding ook een goede reden zijn om over te stappen.

Waar u op moet letten bij het overstappen na het energie vergelijken

Er zijn een aantal zaken waarop u moet letten wanneer u besluit om na het vergelijken van energie over te stappen. Een energiecontract heeft namelijk een opzegtermijn van 30 dagen. Soms rekenen leveranciers extra kosten, maar de meeste leveranciers betalen deze kosten maar al te graag als u naar hen overstapt. Daarnaast is het ook belangrijk om de voorwaarden van het contract goed door te lezen, zodat u weet waar u aan toe bent.

Energie vergelijken, alleen maar voordelen

Energie vergelijken heeft dus alleen maar voordelen. Ook wanneer u besluit om niet over te stappen. Maar omdat er bij de concurrenten vaak erg veel mogelijkheden zijn, kan het overstappen toch erg verleidelijk zijn. Stap echter nooit zo maar over naar een nieuwe energieleverancier. Bekijk van te voren meerdere offertes, zodat u een duidelijk overzicht heeft! Ook is het aan te raden om ervaringen met energieleveranciers te lezen.